Loading Map...

SIDSTE STOP!: Moskva

Written on: Thursday June 25th, 2009

A journal entry from: Kina, Mongoliet, Rusland

Vores sidste togtur tog godt et døgns tid. Vi boede sammen med en russisk mor + datter, der var ganske søde. Turen var ret ubegivenhedsrig, vi slappede endnu en gang af, men nu var kvoten for togrejse også ved at være opfyldt. Vi havde dog en enkelt oplevelse af de helt specielle: Vi gik op i madvognen for at spille kort og pludselig havde vi en stor, tyk, fuld russisk makker siddende ved vores bord. Han forsøgte ihærdigt at lære os et underligt kortspil, der på ingen måde gav mening (vi tror, at han opdigtede det meste) og han talte ikke et ord engelsk. Jo faktisk ét ord: "Russian". Og det var sgu ikke nogen hjælp! Han var ret underholdende og 'samtalen' bød på gode grin! Til slut gav han en omgang vodka, som blev skyllet ned med juice. En ret så russisk oplevelse!

Vi kom frem ca. kl. 17 lørdag d. 20. Juni, fandt vores hotel, spiste rugbrødsmadder og gik en tur i den lokale ghetto (der er et hav af albanere/rumænere/lign. i området). Aftenen blev afsluttet med en sundae-is på McDonalds. Faktisk den første McDonalds, vi har set i Rusland (vi var ellers begyndt at tro, at de havde boykottet McD). Vi bor for resten på 25. sal af Europas største hotel - med plads til 8000 gæster!!  (Det er bygget i forbindelse med OL i Moskva i 1980)

Søndag gik vi på Historisk Museum, som gik fra stenalderen til år 1900. De havde en hel masse flotte samlinger, men desværre ikke overdrevet meget engelsk tekst. Derefter tog vi til Polyteknisk Museum, der var lukket indtil august? Øv! Så besøgte vi et shoppingcenter i en flot, gammel bygning og så smuttede vi forbi den Røde Plads, der faktisk på russisk hedder "Den Smukke Plads". Der er godt nok mange tegn på kommunisme, men lige præcis denne her tæller faktisk ikke!

Senere tog vi på kræmmermarked tæt ved, hvor vi bor med en masse petruska-dukker og crap.

Mandag og tirsdag havde Nikoline hovedpine, så der foregik ikke så meget. Kreml var af ukendte årsager lukket i mandags, så dér fik vi besøgt en kirke, en bogforretning og vi fik set film hjemme på hotellet. I går, tirsdag, fik vi set Museum for Moderne Tid, der også var et godt museum og som faktisk havde lidt engelsk! Vi blev klogere! Bagefter besøgte vi Moskvas mest berømte gade, Arbat, hvor der var gøjlere, musikanter og kunstere over det hele. Rigtig hyggeligt sted!

I dag fik vi så endelig set vores kammerat Lenin, samt set Kreml. Vi ventede ret så længe på at se Lenin, der faktisk ser ret uægte ud. Han lå faktisk også død i 4 måneder, inden han blev balsameret, så spørgsmålet er, hvor meget af ham, der er rigtigt!? Hjernen har de pillet ud for længst, de skulle undersøge den for at se, hvorfor han var så klog!

Kreml var ikke helt den demokratiske oplevelse, som vi havde forventet. Vi fik lov til at se tre kirker, men ikke nogen som helst beslutnings-agtige bygninger. Hverken russere eller udlændinge har lov til at komme i nærheden af deres parlament!

Moskva er ellers en rigtig dejlig by med en masse flotte, gamle bygninger og ret god stemning! Her er slet ikke brunt, mørkt eller dystert, som man måske kunne have frygtet.

I dag fik vi så købt rejsens sidste souvenirs og nu er vi så lige kommet hjem fra en indisk restaurant, hvor vi fik vores sidste aftensmåltid, inden vi rammer Danmark! Det er godt nok skørt!

Vi ses i morgen!

 

From Susan on Sep 9th, 2012

We like your adventure, if interested check out our current contract. If may be of interest to you. http://www.WorkForBackpackers.com Apply if interested. Please include BLOGGER in the future travel area. Thanks, Susan HR

From anitabenson on Sep 12th, 2012

anitabenson@live. com My dear friend, My name is Miss anita hope you are fine and in perfect health'm single and never married that give me great pleasure to write you after viewing your profile today at badoo really interest me to have communication with you if you will have the desire with me so we can get to know and see what happened in future.i will be very happy if you can write me through my email for easiest communication, and for me to send my photos please dont contact me on this site contact me through my private address anitabenson @ live. com to get me a blessed day I am an English speaking girl I'd like to write in English Lots of love, Miss Anita. anitabenson@live. com